٤ سوپ ضرورى در زمان كرونا

٤ سوپ ضرورى در زمان كرونا

طرز تهیه ۴ نوع سوپ برای کرونا + نکات تغذیه‌ای ضروری برای بیماران کرونایی

بهترین سوپ برای کرونا شامل سبزیجات بینظیری مانند پیاز، سیر، هویج، کرفس، لبو، انواع کلم ‏و کدو، گشنیز، جعفری و شوید می‌شود. اضافه کردن غلات و حبوبات، زنجبیل و چند قطره ‏آب لیمو ترش تازه به سوپ بیماران کرونایی، ‏‎مقاومت سیستم ایمنی بدن آن‌ها را افزایش ‏می‌دهد. ‏

طرز تهیه سوپ برای کرونا

دکتر زخم| سرویس سلامت - ‏ما در این مطلب طرز تهیه چهار نوع سوپ برای کرونا و تقویت سیستم ایمنی بدن را آموزش می‌دهیم، ‏سوپ یکی از غذا‌های مفید برای مبتلایان به این بیماری است. سبزیجات تازه موجود در سوپ، آب گوشت، غلات و حبوباتی که به آن اضافه می‌شود مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز برای بهبود بیماران و تقویت سیستم ایمنی آنها را فراهم می‌کند و چون ‏یک غذای نرم و آبکی است و هضم آن نیاز به انرژی زیادی ندارد، خوردن آن برای مبتلایان به کرونا بسیار توصیه می‌شود. ‏

‏طرز تهیه سوپ برای کرونا

1- سوپ سبزیجات با سیر تازه

مواد لازم

مواد لازم مقدار
روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
سیر تازه دو تا سه حبه
مخلوط سبزیجات (کرفس، کدو، کلم، هویج، پیاز) از هرکدام یک قاشق غذاخوری
گشنیز و جعفری تازه و خرد شده از هرکدام دو قاشق غذاخوری
آب مرغ یا آب گوشت یا بلدرچین یک فنجان
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را با حرارت کم در یک قابلمه گرم کنید‎.
سیر تازه و پیاز را به آن اضافه کرده و برای چند دقیقه پانسمان نقره برای زخم پای دیابتی روی شعله کم تفت دهید. آنچه مهم ‏است در تهیه سوپ برای کرونا باید از سرخ کردن مواد غذایی خودداری کنید. ‏
حالا سبزیجات مخلوط مانند هویج، کدو حلوایی یا کدو خورشتی، کلم، گشنیز و جعفری خرد ‏شده را به آن اضافه کنید‎. ‎
سه‎ ‎فنجان آب در قابلمه بریزید و مقدار کمی نمک، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید‎. برای ‏مقوی‌تر شدن سوپ می‌توانید به آن آب مرغ، آب گوشت یا آب قلم اضافه کند و اجازه دهید ‏مواد سوپ پخته شوند. سوپ خود را حتما به گرم میل کنید. ‏

مصرف سوپ برای کرونا برایدریافت سبزیجات و جبران ویتامینهای از دست رفته بسیار مفید است. استفاده از منابع پیش ساز ویتامین آ، هویج، گوجه فرنگی و کدو حلوایی و ‏همچنین انواع سبزیجات برگ سبز نظیر تره، جعفری، اسفناج و گشنیز و نیز سبزیجاتی ‏همچون بروکلی و پیاز به علت داشتن ترکیبات گوگردی و جوانه‌ها به دلیل داشتن انواع ویتامین ‏های‎ B ‎و همچنین تکه‌های سینه مرغ یا گوشت ماهیچه، به هرچه مقوی تر شدن این سوپ مفید برای بیماران کرونایی کمک میکند.

2- سوپ عدس

مواد لازم

مواد لازم مقدار
عدس یک فنجان
خرده برنج یا بلغور گندم یا جو پرک یک فنجان
پیاز یک عدد
آب قلم یا آب گوشت یک فنجان
جعفری و گشنیز تازه دو قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
عدسها را به خوبی شسته و با دو تا سه لیوان آب و به همراه پیاز خرد شده بگذارید تا در قابلمه به آرامی بپزد.
سپس به آن عصاره گوشت یا مرغ را اضافه کنید و بر اساس طبع خود خرده برنج یا بلغور گندم و یا جو را نیز به آن اضافه کرده و اجازه دهید روی حرارت ملایم بپزد.
در انتها جعفری و پزشکی کودکان گشنیز تازه را که خرد کرده‌اید به سوپتان اضافه کنید. توجه داشته باشید سبزیجات برگی را در انتها اضافه کنید و مدت طبخ آنها را کوتاه در نظر بگیرید تا ویتامینهای موجود در سبزی در اثر زمان پخت طولانی از دست نرود.
سوپ مفید برای کرونا
سوپ عدس یکی از غذا‌هایی است که به ویژه با توجه به بیماری همه گیر کرونا و شروع فصل زمستان خوردن آن برای پیشگیری و کمک به درمان و بهبود زودتر کرونا توصیه می‌شود. عدس سرشار از ماده معدنی زینک یا همان روی است که به افزایش ایمنی بدن کمک می‌کند همچنین عدس یکی از مواد غذایی است که سرشار از پروتئین و آهن است و هضم آن آسان است به همین دلیل به عملکرد بهتر بدن کمک می‌کند و از بروز بیماری‌های عفونی جلوگیری می‌کند. خوردن عدس یکی از بهترین راه‌ها برای جذب پروتئین کم چربی است و خوردن روزانه آن قوای جسمانی فرد مبتلا به بیماری را تقویت می‌کند و بهبود می‌بخشد.

3- سوپ سینه مرغ به همراه پیاز و شلغم

مواد لازم

مواد لازم مقدار
سینه مرغ 100 گرم
جو یک فنجان
پیاز 3 عدد متوسط
شلغم 3 عدد متوسط
سیر 2 حبه
شوید، گشنیز و جعفری خرد شده هر کدام دو قاشق غذاخوری
روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه

سینه مرغ را به همراه پیاز و سیر در روغن زیتون روی شعله کم اجاق تفت دهید. سپس قابلمه را آب کرده و زمان دهید تا مرغ پخته شود. شما میتوانید به جای مرغ از گوشت بلدرچین نیز درمان خانگی سوختگی با آب جوش استفاده کنید.
جو را که از قبل خیسانده‌اید به قابلمه اضافه کرده و مراقب باشید تا مواد ته نگیرد و در طول مدت پخت هر بار آن را هم بزنید.
شلغم‌ها را رنده کرده یا ریز خرد کنید و به سوپ در حال پخت اضافه کنید.
در پایان جعفری، گشنیز و شوید تازه را که به خوبی شسته و ریز خرد کرده‌اید به مواد داخل سوپ اضافه نمایید.

سوپ پیاز و شلغم یکی دیگر از انواع سوپ مفید برای کرونا است که میتوانید آن را تهیه کنید و ‏روزانه به فرد بیمار بدهید. ‏این سوپ از جمله غذا‌های ضد التهاب است. کلسیم و منیزیمی که در شلغم وجود دارد برای ‏انقباض و عملکرد طبیعی ریه‌ها مورد نیاز هست و کوئرستین پیاز یک ماده طبیعی ضد التهاب ‏است که به بهبود و درمان این بیماری کمک میکند. همچنین اینولین موجود در پیاز و جو به ‏افزایش رشد میکروب‌های مفید روده و بهبود ایمنی بدن کمک خواهد کرد. از همه مهمتر جو حاوی ویتامین‌های گروه ب است و وقتی آن را با لیموترش سرو می‌کنید ‏سیستم ایمنی بدن را تا حد زیادی تقویت خواهد کرد.
طرز پخت سوپ برای کرونا

4- سوپ بلغور گندم

مواد لازم

مواد لازم مقدار
بلغور گندم یک فنجان
پیاز یک عدد
هویج یک عدد
سیب زمینی یک عدد
جعفری و شوید خرد شده هر کدام سه قاشق غذاخوری
کره به مقدار لازم
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
بلغورگندم را با هویج، سیب زمینی و پیاز نگینی شده همراه با پنج لیوان آب روی شعله گاز گذاشته تا بپزد. ‏در بیست دقیقه نهایی سه قاشق غذاخوری جعفری و سه قاشق غذاخوری شوید خرد شده و مقدار ‏کمی کره یا روغن زیتون یا روغن کنجد و مقدار کمی نمک، نجبیل و زردچوبه اضافه کنید. سوپ بلغور گندم یکی از انواع سوپ برای کرونا است که مصرف آن به بازیابی انرژی از دست رفته بیمار کمک خواهد کرد.
‎ ‎‏ ‏
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ شلغم و پیاز (سوپ سرماخوردگی)

نکات مهم در تغذیه بیماران مبتلا به کرونا

علاوه بر مصرف انواع سوپ برای کرونا، موارد تغذیه‌ای زیر به بهود سریعتر این بیماری در مبتلایان کمک خواهد کرد. این موارد از دستور العمل‌های حمایتی تغذیه‌ای وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مواجهه با بیماران مبتلا به کرونا گردآوری شده است.

1. از آب میوه‌های تازه به عنوان میان وعده در دو تا سه نوبت در روز برای تامین ویتامین‌های مورد نیاز بیمار به ویژه ویتامین c استفاده شود.
2. نوشیدن مایعات کافی، گامی مؤثر در کنترل بیماری است. استفاده از آب، آبمیوه‌ها، چای و انواع سوپ‌ها همزمان با شروع علائم توصیه میشود زیرا هضم ترکیبات مایع نیاز به انرژی کمتری دارد، در نتیجه بدن انرژی کافی برای مقابله با بیماری را خواهد داشت.
3. پروتئین مورد نیاز روزانه به ویژه از طریق تخم مرغ، گوشت و حبوبات تامین شود.
4. از مصرف غذاهای پرچرب، سرخ کرده، مواد غذایی با هضم سنگین و وفست فودها خودداری شود.
5. از مصرف ترشی‌ها مانند سرکه و آبغوره به دلیل تحریک مخاط تنفسی خودداری شود.
6. از مصرف لبنیات پرچرب مانند ماست و شیر پرچرب (به جز نوع پروبیوتیک) به دلیل ایجاد موکوس تنفسی خودداری شود.
7. برای تامین انرژی از دست رفته بیمار باید از روغن‌هایی نظیر روغن زیتون که حاوی امگا ۳ یا امگا ۹ است به دلیل دارا بودن خاصیت ضدالتهابی حتما در رژیم غذایی فرد بیمار استفاده شود.
8. مصرف مکملها مانند قرص ویتامین D و ویتامین C با تجویز پزشک توصیه می‌شود.

سخن پایانی

در طی بیماری کرونا اشتهای فرد بیمار کاهش پیدا می‌کند و به دلیل عدم دریافت کافی مواد ‏مغذی احتمال بروز سوء تغذیه پروتئین، ویتامین‌ها و کمبود ریز مغذی‌ها تشدید می‌شود و لازم ‏است تا کلیه مبتلایان به این بیماری تحت تغذیه صحیح قرار بگیرند. استفاده از غذا‌های سرخ شده و پر چرب در رژیم غذایی بیمار ممنوع است و بیشتر غذا‌ها به صورت کبابی شده، آبپز شده و با چاشنی مناسب صرف شود. مصرف انواع سوپ برای کرونا به دلیل نرم و آبکی بودن این غذا بسیار مفید است و توسط پزشکان توصیه میشود. در صورتی که شما اطلاعات بیشتری درباره تغذیه در دوران این بیماری و نحوه درست کردن سوپ مفید برای بیماران کرونا دارید آن را از طریق بخش ارسال نظر با ما و سایرین به اشتراک بگذارید.

نویسنده مطلب: عیسی قاسمی

عیسی قاسمی

پاسخ دهید

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...