
غذاهای مفید برای کودکان

در دوران مدرسه رشد کودکان به صورت یکنواختی ادامه دارد، بنابراین تامین انرژی موردنیاز بسیار ضروری است.
کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: میزان انرژی موردنیاز کودکان مدرسه ای به دلیل تفاوت در اندازه بدن، میزان تحرک و سرعت رشد آنها متفاوت است و هر چه میزان تحرک و فعالیت نمایندگی b braun بدنی دانش آموز بیشتر باشد به انرژی بیشتری نیاز دارد.
«عاطفه کهنسال» کربوهیدرات ها که بیشتر در نان و غلات وجود دارد و چربی ها را منابع تامین کننده انرژی معرفی کرد و ادامه داد: در صورتی که انرژی موردنیاز از این منابع تامین نشود، پروتئین مصرفی که باید صرف رشد و ترمیم بافت های بدن شود به مصرف تولید انرژی می رسد، زمانی که به علت کمبود دریافت انرژی، منابع پروتئینی صرف تولید انرژی می شوند رشد سلول و ترمیم ژل زخم پرونتوسان بافت به خوبی انجام نمی شود و رشد کودک مختل می شود.
این کارشناس تغذیه گفت: گروه نان و غلات مانند نان، برنج و ماکارونی، تنقلاتی مانند برنجک و گندم برشته و چربی ها مانند روغن، کره، خامه، سرشیر برای تامین انرژی موردنیاز کودکان سنین مدرسه مفید هستند و باید در برنامه غذایی روزانه در حد متعادل گنجانیده شوند.

او بی براوون با اشاره به نتایج مطالعات مختلف اضافه کرد: بسیاری از بیماری های دوران بزرگسالی مانند بیماری های قلبی و عروقی، افزایش فشار خون، بعضی از سرطان ها، افزایش چربی خون و دیابت به نحوه تغذیه مرتبط است و چون عادات غذایی از کودکی شکل می گیرد، بنابراین اصلاح عادات غذایی این دوران می تواند از بروز این بیماری ها در بزرگسالی پیشگیری کند.

«کهنسال» با اسپری linovera اشاره به اینکه انواع مواد غذایی که در بوفه مدرسه عرضه می شود نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت دانش آموزان و ایجاد عادات غذایی مناسب در آنها دارد؛ ادامه داد: مراقبان بهداشت در مدارس، معلم ها و مسوولان مدرسه باید از عرضه موادی که ارزش غذایی ندارد مثل انواع پفک ها، یخمک، نوشابه، آدامس، شکلات و هر نوع محصولات غذایی بدون بسته بندی، فاقد پروانه ساخت، کد بهداشتی و تاریخ مصرف، جلوگیری کنند و ضمن آموزش به مسوول بوفه، عرضه موادی مثل ساندویچ نان چشم درد و پنیر، نان و تخم مرغ با بسته بندی بهداشتی، شیر، بیسکویت، کلوچه و کیک های دارای بهداشتی و پروانه ساخت، انواع تنقلات سنتی مانند نخودچی، کشمش، خرما، انواع خشکبار و انواع میوه ها که شسته شده است، را تشویق کنند.
نقل از برنا
منبع