
این شربت هم تقویت می کند و هم برای هیکل هم داری ویتامین است

به گزارش حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره خواص شربت ترخون اظهار کرد: شربت ترخون یکی از شربتهای سنتی و خوشطعم است که ویتامینهای A، B، C، E، D، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، نمایندگی b braun منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، روی، پروتئین، کلسیم، اوژنول، امگا ۳، امگا ۶، تانن، سلنیوم، اسیدسیتریک و... در آن وجود دارد.
او ادامه داد: فیبر بالای موجود در این شربت موجب کنترل اشتها میشود و میتواند اثر مناسبی بر کاهش وزن داشته باشد همچنین میتواند جذب چربی از روده را کنترل کند؛ این شربت آرامش بخش است و بر سلامت قلب، سلامت اعصاب، تنظیم خواب، سلامت کبد و کلیهها و غیره اثر دارد همچنین میتواند عملکرد سیستم گوارش را بهبود چشم درد ببخشد.
عظمایی با تاکید بر تاثیر این شربت بر بهبود عملکرد حافظه و پیشگیری از آلزایمر گفت: اسیدفولیک و آهن موجود در این شربت میتواند باعث افزایش گلبول های قرمز خون و رفع کم خونی شود؛ ویتامین D، کلسیم، منیزیم، منگنز و فسفر و سایر مواد مغزی موجود در این شربت میتواند باعث تقویت استحکام استخوان و و جلوگیری از بروز پوکی استخوان شود.
این ژل زخم پرونتوسان محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: نوشیدن این شربت قلب و عروق را از چربی و رسوبات پاک کرده و خطر سکتههای مغزی و قلبی را کاهش میدهد همچنین استفاده از آن میتواند قند، فشار و چربی خون را کنترل کند.
او با اشاره به تاثیر استفاده از این شربت بر تقویت بینایی و درمان آب مروارید اظهار کرد: این نوشیدنی به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی که دارد موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از آن در مقابل انواع بیماریها، بی براوون به خصوص سرطانهایی مثل سرطان پروستات محافظت میکند.
عظمایی مقدار مناسب مصرف این شربت را لیوان در روز دانست و بیان کرد: توجه داشته باشید که مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع و خطرناک است؛ افراد مبتلا به تیروئید هم باید با مشورت پزشک از آن استفاده کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: برای تهیه شربت ترخون به نیم کیلوعسل، ۲ لیتر آب معدنی، ژل پرونتوسان ۷۰ گرم مرزه خشک، ۱۵۰ گرم ترخون خشک و کمی لیمو ترش تازه احتیاج دارید؛ کافی است گیاهان خشک ذکر شده را نیم کوب کرده و برای حدود ۳ تا ۴ ساعت داخل آب معدنی بگذارید؛ محلول به دست آمده را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید و هنگامی که حرارت متعادل شد عسل را به آن اضافه کنید.
منبع