
فواید سیر ترشی

به گزارش :از نظر علم طبایع و اصول تغذیه در طب ایرانی، حکیمانهترین و در عین حال پرخاصیتترین چاشنی سفره ایران زمین، "سیرترشی" است که از نظر چسب بخیه طبعی در معتدلترین شکل طبعی خود قرار دارد.
سیرترشی، تنها چاشنی غذایی است که برای همه طبایع و برای هر فردی با هر مزاجی چه بلغمی، چه سودایی، چه صفرایی و چه دمویمزاج مناسب بوده و به دلیل اعتدال طبعی که دارد حتی بیماران نیز میتوانند بدون هیچ مشکلی از آن میل کنند.
سیرترشی یک چاشنی مدبره است، چون سیر پزشکی کودکان دارای طبعی گرم و خشک در درجه سوم و سرکه دارای طبع سرد وتر در درجه سوم است؛ این دو بعد از ۷ سال به معتدلترین وضعیت طبعی میرسند.
ترشی ۷ ساله سیر دارای خواص فراوان، هم از نظر دارویی و هم از نظر غذایی بوده و به عبارتی، هم غذای دارویی محسوب میشود و هم داروی غذایی.
در ادامه خواص سیرترشی هفت ساله بهصورت اجمالی آمده است:
- قطره فروزومال سیرترشی خونساز و مصفای خون است
-مفتح عروق کرونر قلبی و عروق مغزیست
-هضمکننده غذاهای سنگین و ثقیلالهضم است و سرعت هضم غذا را افزایش میدهد
-دفعکننده سنگ کیسه صفرا و شستشودهنده مجاری قیمت پماد زخم بستر صفراویست
-کاهنده چربی کلسترول خون است
-ضدعفونیکننده محیط دهان و معده است
-قاطع خونریزی داخلی خصوصا بواسیر است
-مشهی یا اشتهاآور است
-پاکسازیکننده درمان سوختگی با آب جوش خون و کبد از اخلاط فاسد و سوخته است
-درمانکننده آفت دهان در افراد صفراوی مزاج است
منبع:تسنیم
منبع