درمان دیابت نوع 1 بدون تزریق انسولین

گلوكاگون هورمونی است كه توسط لوزالمعده ساخته میشود. این هورمون در بدن افراد سالم جلوی افت قندخون را میگیرد. دكتر راجر اونگر، مدیر این تیم تحقیقاتی میگوید: «در طول سالیان گذشته انسولین تنها هورمونی بوده كه همه ما به دنبال تنظیم سطح خونی آن برای مقابله با دیابت بودهایم.
در حالت عادی وقتی سطح خونی گلوكز افت میكند، هورمون گلوكاگون ترشح میشود. البته در بیماری دیابت نوع1 كه كمبود انسولین داریم سطح گلوكاگون هم به شكل نامتعارفی بالا میرود. بنابراین مقادیر بیش از حد گلوكز از كبد وارد سیستم گردش خون میشود.
تیم دكتر اونگر در تحقیقات قبل خود متوجه شده بودند كه انسولین به وسیله مهار عملكرد گلوكاگون میتواند قندخون را به كبد برگرداند. البته از سال 1992 تاكنون هم مقابله با دیابت نوع1 بر پایه همین اثر انسولین صورت میگیرد. افراد مبتلا، روزانه 2 تا 3 نوبت انسولین به بدن تزریق میكنند تا سطح قندخون آنها در محدوده نرمال حفظ شود.
لازم به ذكر است كه وجود انسولین در خون برای جلوگیری از ایجاد كمای دیابتی هم لازم است. دكتر اونگر میگوید: «نتایج تحقیق روی موشها نشان میدهد كه وقتی گلوكاگونی در بدن وجود ندارد به وجود انسولین هم نیاز نداریم. البته این موضوع به معنی بیاهمیت بودن هورمون انسولین نیست.
دكتر یانگ لی، دستیار دكتر اونگر در این تیم تحقیقاتی معتقد است قدم بعدی كشف راهی برای غیرفعال كردن گلوكاگون در انسانهاست. دكتر یانگ میگوید: «امیدوارم روزی برسد كه یافتههای ما نیاز به تزریق انسولین را در بیماران مبتلا به دیابت نوع1 به حداقل ممكن برساند.»